Deputatul liberal Iurie Dârda a anunțat că părăsește fracțiunea PL și că va rămâne în Parlament în calitate de deputat independent. Dârda și-a motivat decizia prin faptul că el nu-și dorește ca asupra partidului să se răsfrângă „campania intensivă de denigrare” în adresa sa. 

Iurie Darda

Iurie Dârda. Foto: fb.com/iurie.dirda

„După o campanie intensivă de denigrare din ultima perioadă a imaginii mele și celor apropiați mie, cu implicarea directă și indirectă a unor persoane din anturajul meu, vreau să vă comunic că din aceste considerente nu-mi doresc ca prin intermediul persoanei mele aceste acțiuni să se răsfrângă și la denigrarea imaginii formațiunii politice din care fac parte și să împiedice la dezvoltarea strategiilor de menținere a cursului european pe care și la propus Partidul Liberal. În acest context, vă comunic că începând cu ziua de astăzi (6 septembrie – n.r.) mă retrag din rândurile fracțiunii PL din Parlamentul R. Moldova”, a comunicat alesul poporului.

Dârda a anunțat că va rămâne în Parlament în calitate de deputat independent. „Mă voi conduce de promisiunile făcute cetățenilor în perioada preelectorală, pentru care alegătorii mi-au dat mandat în Parlamentul R. Moldova, promovând integrarea europeană și valorile democratice. În speranța că voi fi înțeles corect, doresc tuturor colegilor realizări frumoase în continuare”, a mai scris deputatul pe Facebook.

Fără Dârda, fracțiunea PL va număra 10 parlamentari.

Reclame