Un inspector operativ al Brigăzii cu Destinație specială „Fulger” al IGP, împreună cu un civil, neangajat în câmpul muncii, vor compărea în faţa magistraţilor sub acuzaţia de trafic de influenţă. Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a trimis dosarul de învinuire a celor doi în judecată.

Judecata_judecator_justitie

Foto: glsa.ro

Inculpaţii au fost reţinuţi acum o lună de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA, după ce doi soți au reclamat acţiunile ilicite ale acestora.

În cursul acţiunilor de urmărire penală s-a constat că, sergentul de poliţie, acționând în complicitate cu o altă persoană, au pretins și primit de la denunţători 1.200 de euro, susţinând că pot influența anumiţi angajați ai Secției Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din Chișinău să evalueze pozitiv cunoștințele practice ale soţilor pentru eliberarea permiselor de conducere de categoria „B”.

În cadrul urmăririi penale, poliţistul nu și-a recunoscut vina, în timp ce complicele său a încheiat cu procurorul un acord de recunoaștere a vinovăției.

În prezent, angajatul BPDS „Fulger” este cercetat în stare de arest preventiv, iar complicele acestuia – în arest la domiciliu.

Pentru cele incriminate, norma penală prevede închisoarea de la 2 la 6  ani sau amendă în mărime de până la 200 de mii de lei.

Reclame