PL nu va face parte din comisia care va crea circumscripțiile uninominale pentru alegerile parlamentare. Declarația a fost făcută de către liderul liberal, Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune Pro TV Chișinău, notează IPN.

mihai-ghimpu

Mihai Ghimpu. Foto: radiochisinau.md

Mihai Ghimpu a declarat că această comisie trebuie să fie formată din cei care au votat legea privind sistemul electoral mixt. Liderul PL a menționat că fiind partener de guvernare cu PL, PDM nu a discutat despre proiectul legii cu liberalii, dar cu socialiștii.

„Noi am atacat la Curtea Constituțională această lege și nu recunoaștem nimic. Ea este neconstituțională”, a spus președintele PL.

Ghimpu se întreabă ce fel de democrație va fi aceea când un deputat va ajunge în Parlament cu 600 de voturi, iar altul cu 30 de mii, ce drepturi egale de vot au cetățenii din dreapta și cei din stânga Nistrului? „De aceia noi, după alegerile din 1990 care au fost uninominale, din cauza situației din stânga Nistrului, am trecut la sistemul proporțional, bazat pe liste de partid”, a spus Mihai Ghimpu.

Reclame