Maia Sandu a fost realeasă duminică, 10 septembrie, în cadrul celui de-al II-lea Congres Extraordinar al Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), în funcţia de preşedinte al formaţiunii. La votare au participat 335 de delegați. Dintre aceștia, doar trei nu au susținut candidatura Maiei Sandu și a echipei ei.

Maia Sandu

Maia Sandu. Foto: unpaspentru.md

„Noi suntem conștienți de responsabilitatea pe care ne-o asumăm astăzi și vă promitem deschis și sincer că vom lucra mai bine decât am lucrat până astăzi. Chiar dacă condițiile nu sunt cele mai bune pentru opoziție în țara aceasta, acesta este timpul nostru și rolul nostru. Nu avem dreptul să căutăm justificări, să ne plângem că este greu”, a spus președinta PAS, Maia Sandu, citată de trm.md.

Din echipa Maiei Sandu fac parte: secretarul general al partidului, Igor Grosu; vicepreședinții Liliana Nicolăescu-Onofrei, Dan Perciun și Mihai Popșoi. Biroul Permanent al PAS este compus din Virgil Pâslariuc, Sergiu Litvinenco, Nicolae Roșca, Doina Gherman, Artur Mija, Marcela Adam, Veronica Roșca, Roman Cojuhari, Valentina Manic, Petru Frunze, Radu Marian. Totodată, din echipă fac parte și doi reprezentanți ai diasporei: Natalia Gavrilița și Victoria Țăranu.

PAS a fost constituit la 15 mai 2016. În cadrul primului Congres Extraordinar PAS, Maia Sandu a fost aleasă în funcția de președinte al partidului.

Reclame