Ofițerii de Investigații Speciale din cadrul IGPF  au deconspirat activitatea ilegală a unui grup infracțional, specializat în contrabanda cu produse de tutungerie și producerea băuturilor alcoolice contrafăcute.

Tigari_fumator

Foto: libertatea.ro

Astfel, în urma documentării unei cauze infracționale pe parcursul a trei luni de zile, angajații Direcției Investigații Speciale ai IGPF, în comun cu procurorii din cadrul oficiului Nord al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), săptămâna trecută, au efectuat mai multe percheziţii la domiciliile şi mijloacele de transport a membrilor grupului infracțional. Urmare a descinderilor petrecute în orașul Lipcani, raionul Briceni, au fost depistate și ridicate 21 de cutii în care se aflau 210.000 de ţigarete de marca Ritm cu timbru de acciz al R. Moldova și 21 cutii Tetra Pak, cu volumul de 3l cu băutură spirtoasă contrafăcută de marca „FINLANDIA” de origine străină, fără timbru de acciz. Marfa era destinată comercializării ilegale, valoarea căreia era estimată la aproximativ 180.000 lei moldovenești și care nu avea careva acte de proveniență.

De asemenea, la fața locului au fost găsite și înscrisuri de ciornă în care se ducea evidenţa ţigărilor vândute ilegal și care ulterior erau transportate prin contrabandă, mai multe ambalaje și recipiente din plastic precum și mijloace bănești în sumă de 60.000 lei constâd din valută și lei moldovenești, bani obținuți din activitatea ilegală.

În prezent cazul este cercetat de către PCCOCS. Dacă complicitatea la comiterea infracţiunii de contrabandă va fi dovedită, membrii grupului infracţional riscă o pedeapsă cu închisoare de pînă la 10 ani.

Reclame