R. Moldova nu este pregătită pentru dialogul politic cu Transnistria, consideră preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski.

Krasnoselski-Eskin

Foto: president.gospmr.org

Potrivit Infotag, o declaraţie în acest sens el a făcut la sfârşitul săptămânii trecute la un post de televiziune din regiune, în cadrul emisiunii „Dialog cu preşedintele”. Această ediţie a emisiunii a fost moderată de politologul şi publicistul israelian Avigdor Eskin, care a efectuat o vizită de documentare în Transnistria.

Krasnoselski susţine că, înainte de a începe dialogul politic, politicienii moldoveni trebuie să-şi schimbe Constituţia, legile, să recunoască limbile rusă şi ucraineană drept limbi de stat, ca şi româna, iar limba română ar trebui să fie înlocuită cu limba moldovenească”.

El i-a îndemnat din nou pe toţi „să renunţe la slogane, inclusiv la cel despre reintegrare, și să se ocupe de probleme reale, de care depinde viața oamenilor simpli”.

Liderul de la Tiraspol a acceptat entuziasmat ideea lui Eskin de a desfăşura în Transnistria un forum ruso-american”.

„Având în vedere că astăzi SUA și Rusia nu pot nicidecum găsi un numitor comun, deşi acestea există obiectiv, ar fi bine ca Moscova şi Washingtonul să se întâlnească aici, în Transnistria, pentru a stabili o pace durabilă. Căci interesele lor sunt asemănătoare. Stabilitatea este benefică pentru ambele părți”, a spus Eskin, care s-a născut în URSS și în prezent îşi publică activ articolele în presa rusă.

Krasnoselski a dat asigurări că Transnistria „va fi fericită să devină o platformă suplimentară pentru contactele superputerilor, deoarece orice dialog despre pace este foarte util”.

„Rusia și SUA luptă împotriva unui rău comun – terorismul și, prin urmare, Transnistria este gata să fie o platformă pentru dialog în această privinţă. Totodată, ne-am dovedit dreptul de a fi o astfel de platformă prin pacea și atitudinea noastră față de viață. Noi, de fapt, ne-am dovedit dreptul de a fi recunoscuți. Avem totul pentru asta. Și dacă vom deveni o platformă suplimentară pentru contactele superputerilor, vom fi mulțumiți”, a concluzionat el.

Reclame