Maia Sandu a fost realeasă pe 10 septembrie în funcţia de preşedinte al PAS. Candidatura sa a fost votată de majoritatea participanţilor la congresul extraordinar al formaţiunii, care a avut loc în ajun. În cadrul congresului, vicepreşedinţi ai PAS au fost aleși Dan Perciun, Mihai Păpuşoi şi Liliana Nicolaescu Onofrei. În funcţia de secretar general al formaţiunii a fost reales Igor Grosu.

Vlad Turcanu

Vlad Țurcanu. Foto: radiochisinau.md

În cadrul emisiunii „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău, comentatorul politic Vlad Țurcanu a remarcat că actualul context politic și atmosfera din societate nu este în deplină măsură prielnică pentru acțiuni din partea opoziției, iar puterea are partea sa de contribuție la înghesuirea opoziției, la vlăguirea ei.

„Un congres care a nu a produs rezultate spectaculoase, dar care a fost important pentru ca PAS să apară din nou în față, să amintească cetățenilor că există și că se continuă lupta așa cuma anunțat și Maia Sandu. Cu cât succes se desfășoară această încercare mi-e greu să spun, pentru că ar trebui să ne uităm cum arată contextul politic și atmosfera din societate  care nu este în deplină măsură prielnică pentru acțiuni din partea opoziției. Nu plutește în aer acea dispoziție generală care să fie favorabilă ieșirii la rampă a opoziției. Nu se vede încă acea scânteie care ar mobiliza oamenii. Parcă ar exista suficiente motive pentru a contesta puterea, dar elitele politice, culturale, sociale stau încă pitite, parcă așteptând un semnal pentru a se implica. Se pare că încă nu a intervenit acel moment”, a declarat Vlad Țurcanu.

Reclame