Plahotniuc a propus modificarea Constituţiei: „Toată lumea să înțeleagă clar că direcția pe care mergem este integrarea europeană”

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a anunţat astăzi în cadrul unui briefing decizia partidului de a iniţia modificarea Constituției prin introducerea unei referințe care spune clar că orientarea strategică a R. Moldova este integrarea europeană.

vlad-plahotniuc

Vlad Plahotniuc. Foto: pdm.md

Potrivit lui Plahotniuc, modificarea operată în Constituţie va delimita legal direcţia în care se îndreptă R. Moldova, direcţie care nu poate fi alta decât integrarea europeană.

„Facem acest lucru pentru că ne dorim ca toată lumea să înțeleagă clar că direcția pe care mergem este integrarea europeană, iar toate instituțiile statului să acționeze doar pe această direcție, indiferent de schimbările politice care au loc în viitor sau de interesele unor sau altor persoane”, a opinat Plahotniuc, citat de Moldpres.

Liderul PDM a invocat şi decizia Curții Constituționale din 2014 prin care magistraţii au constatat că orientarea spre spațiul valoric democratic european este un element definitoriu al identității constituționale a R. Moldova.Categorii:Politică

Etichete:, ,

4 răspunsuri

  1. Pai dinsul a confirmat ceia ce-si doresc cetatenii, numai ca acum asta etse si in constitutie sau cel putin asta se incerca. Dar, mai vedem.

    Apreciază

  2. E un PAS curajos și Plahotniuc are din partea mea pentru el tot RESPECTUL. Se vede că este un politician ferm pornit spre calea europeană.

    Apreciază

  3. Toată lumea! Și mai ales Dodon trebuie să înțeleagă acest fapt! Însă dânsul nu are s-o facă din simplul motiv că astfel i să năruie complet ideologia prorusistă.

    Apreciază

Trackback-uri

  1. PSRM condamnă inițiativa PDM de a modifica Constituția: „Cursul de aderare la UE a devenit un dezastru pentru RM” « Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.