Maestrul Nicolae Botgros, conducător artistic şi prim-dirijor al Orchestrei Naţionale de Muzică Populară „Lăutarii”, cel care a dus frumuseţea muzicii populare în toată lumea, a fost distins cu Medalia de aur a Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (OMPI) pentru creativitate, pentru succese remarcabile şi contribuţia personală, dar şi a orchestrei ce o conduce la propagarea adevăratelor valori naţionale, scrie trm.md.

SIBIU - ANSAMBLU DE MUZICA POPULARA - SPECTACOL

Nicolae Botgros. Foto: 24h.md

Medalia a fost înmânată în cadrul ceremoniei festive organizată cu ocazia aniversării a 25 de ani de la crearea Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI).

Maestrul și-a exprimat recunoștința pentru aprecierea muncii lui de o viață, făcută la nivel înalt prin intermediul OMPI și AGEPI.

„Mulțumesc în primul rând spectatorilor care m-au susținut peste 40 de ani, autorităților. Să trăiască toți cei care iubesc muzica populară, pentru că ea aduce pe pământ numai unire și fapte bune”, a declarat Nicolae Botgros.

Conducătorul artistic şi prim-dirijorul Orchestrei Naţionale de Muzică Populară „Lăutarii” este a zecea personalitate din Republica Moldova distinsă cu Medalia de aur a OMPI.

Medalia de aur pentru creativitate a fost acordată anterior scriitorilor Ion Druță, Dumitru Matcovschi, Spiridon Vangheli, poetului Grigore Vieru, compozitorului Eugen Doga, cântăreței de operă Maria Bieșu, coregrafului-şef al Ansamblului Naţional Academic de Dansuri Populare „JOC”, Vladimir Curbet, actorului Mihai Volontir și regizorului Igor Cobileanschi.

Reclame