Președintele Igor Dodon a anunțat pe Facebook că a refuzat în mod oficial candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării. „Nu accept persoane întâmplătoare în funcții de mare răspundere pentru țară”, a scris Dodon, propunându-l în loc pe Victor Gaiciuc.

Igor Dodon

Igor Dodon. Foto: fb.com/dodon.igor

Șeful statului consideră că viitorul ministru al Apărării trebuie să fie o persoană profesionistă, un militar de carieră, apolitic, un om responsabil și cumpătat, în care și Armata, și cetățenii, și comandantul suprem să poată avea deplină încredere.

„Am promis ieri că voi propune o asemenea candidatură. Vă informez, deci, că am decis să recomand Guvernului candidatura domnului Victor Gaiciuc, profesionist veritabil, pentru a fi înaintat la funcția de Ministru al Apărării”, a argumentat Dodon.

Totodată, președintele republicii atenționează Guvernul și majoritatea parlamentară că „este inutil să insiste asupra candidaturii domnului Sturza, deoarece nu o voi aproba sub nicio condiție”.

„E timpul să oferim Armatei Naționale ceea ce merită – un profesionist, o persoană care cunoaște din propria experiență cum se realizează managementul militar și se cultivă patriotismul militarilor”, a conchis Dodon.

Dodon_Gaiciuc

Igor Dodon și Victor Gaiciuc. Foto: fb.com/dodon.igor

Reclame