Noile sancțiuni adoptate de ONU împotriva Coreei de Nord sunt „nimic față de ceea ce trebuie să se întâmple până la urmă”, a apreciat marți președintele SUA, Donald Trump, citat de Reuters.

donald-trump

Donald Trump. Foto: Evan Vucci / ap.org

„Credem că este doar un alt pas foarte mic, nu mare lucru. Nu știu dacă are vreun impact, dar desigur că a fost frumos să obținem un vot cu 15 la zero”, a declarat Trump presei despre decizia de luni Consiliului de Securitate. El a precizat că a discutat subiectul cu secretarul de stat american, Rex Tillerson.

Forul conducător al Organizației Națiunilor Unite a aprobat în unanimitate o rezoluție propusă de SUA după testul nuclear nord-coreean din 3 septembrie. Washingtonul a renunțat la o versiune inițială mai dură a documentului pentru a-și asigura sprijinul Chinei și Rusiei, membri permanenți ai Consiliului de Securitate, cu drept de veto.

Secretarul trezoreriei SUA, Steve Mnuchin, afirmase marți, înainte de declarațiile președintelui Trump, că dacă Beijingul nu aplică noile măsuri împotriva Phenianului, „vom impune (Chinei — n. r.) alte sancțiuni și îi vom interzice accesarea sistemului american și internațional al dolarului”.

Agerpres

Reclame