Lider unionist: Mai periculoasă decât Dodon este Maia Sandu

Președinta PAS, Maia Sandu, a ieșit din zona ambiguității atunci când a declarat că nu este real ca Uniunea Europeană să permită unirea R. Moldova cu România. Declarația a fost făcută de analistul politici Cornel Ciurea în cadrul emisiunii „Fabrika” de la Publika TV, transmite IPN.

Maia Sandu_Igor Dodon

Maia Sandu și Igor Dodon. Colaj: zdg.md

Potrivit lui, Maia Sandu a păstrat o perioadă de timp o anumită ambiguitate în ceea ce ține unionismul. Fiind în rolul de lider al dreptei a vrut să unească ambele părți: dreapta moldovenistă europenistă și dreapta unionistă.

Totodată, analistul consideră că Maia Sandu nu este datoare cu nimic în fața unioniștilor care și-au dat votul pentru ea în alegerile precedente, pentru că ea nu le-a promis unirea. Președinta PAS ar fi trebuit să păstreze această ambiguitate și mai departe, dar probabil este constrânsă să-și definească pozițiile. „În sfârșit, apare loc pentru un nou partid al dreptei care va fi de data aceasta unionist”, a spus Cornel Ciurea.

Vlad Bilețchi, președintele Asociației Onoare Demnitate și Patrie (ODIP), s-a declarat foarte dezamăgit de aceste declarații ale Maiei Sandu din mai multe perspective. Prima ar fi că președinta PAS contează și a beneficiat de voturile unioniștilor în campania prezidențială, dar nu-și asumă nimic în relația cu cei care își doresc unirea. „Mai periculoasă decât Igor Dodon este Maia Sandu. Or, Dodon pe față este împotriva unirii și dându-și seama sau nu, crește mesajul unionist”, spune președintele ODIP. În opinia lui, cazul Maiei Sandu trezește anumite suspiciuni și ea ar fi adepta jumătăților de măsură.

Maia Sandu a declarat în cadrul congresului partidului că nu este real ca Uniunea Europeană să permită unui stat membru să „înghită” un teritoriu care este corupt, divizat, care nu are condiția unui stat de drept.Categorii:Politică

Etichete:, , , ,

4 răspunsuri

 1. Dodon e un fricos care poate fi stopat chiar daca el nu intelege ca imputernicirile sale sunt limitate. Pe cand Maia Sandu este un pericol adevarat, deoarece orice persoana care are ura si doreste sa se razbune pe cineva este un pericol si cel mai grav e ca ar putea pune toata tara in pericol odata ce ar fi ajuns la putere.

  Apreciază

 2. Mereu am fost de parerea ca mai periculosi ca politicienii pro-rusi pot fi doar politicienii pseudo pro-europeni sau pseudo unionisti.

  Apreciază

 3. Si asta inca de la prezidentiale ar fi trebuit sa vedem.

  Apreciază

 4. Maia Sandu cu aerul ei nevinovat inca pe multi o sa ii induca in eroare. Problema este ca ne face publicitate negativa si peste hotarele tarii.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.