Pavel Filip despre Dodon: „Trebuie să coboare cu picioarele pe pământ”

Guvernul va înainta din nou preşedintelui Igor Dodon candidatura lui Eugen Sturza la funcţia de ministru al Apărării. Potrivit Infotag, o declaraţie în acest sens a făcut, miercuri, la şedinţa Executivului, prim-ministrul Pavel Filip.

Pavel Filip

Pavel Filip. Foto: gov.md

El a menţionat că, dacă Preşedintele iarăşi va respinge această candidatură, el va încălca conştient Constituţia.

„Curtea Constituţională a emis o decizie în care descrie clar procedura potrivit căreia Preşedintele este obligat să susţină candidatura propusă de Guvern a doua oară”, a amintit premierul.

Potrivit lui, „declaraţiile lui Dodon sunt fără efect şi sunt făcute din încercarea de a acoperi lipsa de argumente privind blocajele în privinţa participării miliarilor moldoveni la aplicaţiile internaţionale”.

Filip consideră că „preşedintele trebuie să coboare cu picioarele pe pământ şi să înţeleagă pentru totdeauna că Moldova este o republică parlamentară, de aceea el nu are dreptul să înainteze candidaturi la funcţia de ministru după bunul său plac”.

„Această propunere este una lipsită de sens. Am impresia că PSRM și președintele cred că sunt la guvernare și de aceea a venit cu o propunere la funcția de ministru. Am impresia că el s-a insuflat din modelul unei alte țări pe care o frecventează foarte des și l-aș ruga pe președinte să coboare cu picioarele pe pământ”, a spus Filip.

Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, Igor Dodon a respins candidatura lui Eugen Sturza la funcţia de ministru al Apărării şi l-a propus în această funcţie pe generalul de brigadă Victor Gaiciuc.Categorii:Politică

Etichete:, , , ,

2 răspunsuri

  1. O să fie tîrziu cînd va coborî pe pămînt Dodon, și dacă va continua cu aceeași prostie să trăiască, va pierde totul. Plahotniuc oricum o să-l distrugă.

    Apreciază

  2. Asta desigur ca nu este mare noutate dar de Dodon cred ca este deja timpul sa se ocupe PG.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.