Un primar din partidul lui Usatîi a fost reținut

Primarul oraşului Iargara, Eugen Mutaf, ales pe listele PN, precum şi colegul său de partid în consiliul raional Leova, Serghei Tomşa, au fost reţinuţi în ajun, fiind suspectaţi că l-au atacat pe preotul din localitate. Anunţul a fost făcut pe reţelele de socializare de vicepreşedinta PN, preşedinta Fundaţiei de binefacere a lui Renato Usatîi, Elena Griţco.

PPPN_Partidul Nostru

Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Potrivit Infotag, ea consideră că cei doi colegi de partid ai săi au fost reţinuţi în baza unei „acuzaţii fabricate”.

„Acest arest face parte dintr-o amplă provocare politică împotriva «Partidului Nostru», în care regimul lui Plahotniuc şi structurile de forţă pe care le controlează îl folosesc pe părintele Valeriu Pistrui”, a scris Griţco.

Ea s-a adresat către locuitorii oraşului cu îndemnul de a nu crede minciunile şi de a nu se lăsa provocaţi de autorităţi.

„Ştiţi că primarul lucrează din zori până-n noapte, ştiţi cât de mult a contribuit la construcţia bisericii. Ceea ce se întâmplă acum cu el este o ilegalitate. Este o înţelegere între poliţie şi procuratură cu participarea preotului, cu coordonarea regimului lui Plahotniuc”, a spus activista şi a îndemnat localnicii să să vină la o adunare pe 17 septembrie.

Anterior, Griţco a spus în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia Infotag că în anul 2015 fundaţia pe care o conduce a transferat pe contul bisericii din Iargara 100 mii lei pentru construcţia lăcaşului. Peste un timp, contabilii fundaţiei i-au cerut preotului să prezinte facturile pentru procurarea materialelor, însă el a refuzat să facă acest lucru. În 2016, la solicitarea locuitorilor din Iargara de a ajuta la construcţia bisericii, a fost luată decizia ca ajutorul să nu fie oferit sub formă de bani, ci sub formă de materiale de construcţie necesare. Preotul însă a refuzat să le ia, cerând doar banii. Atunci s-a decis ca banii alocaţi de fundaţie (100 mii lei) să fie transferaţi pe contul primăriei.

Comentând cele întâmplate, preşedintele PN, primarul oraşului Bălţi, Renato Usatîi, a scris pe Facebook că „a fost inventat un nou dosar pentru tentativă de omor”.

Aceasta nu este prima reţinere a primarilor aleşi pe listele formaţiunii de opoziţie „Partidul Nostru”. În primăvară a fost reţinut primarul oraşului Basarabeasca, Valentin Cimpoieş. Procuratura l-a acuzat că el, în calitate de funcţionar, nu a prevenit exploatarea sexuală a unei minore din localitate, pe care tatăl său o impunea să se prostitueze. Cimpoieş a stat după gratii mai bine de două luni.Categorii:Societate

Etichete:, , , , ,

2 răspunsuri

  1. bine ca se ridica tema, si minciuna lui Usatii o sa se faca publica!

    Apreciază

  2. Dupa cum vedem la Usatii in partid s-au adunat toti banditii, a tunat si i-a adunat…!!! Nu inteleg cum lumea l-a votat pe acest Usatii la Balti? Cu ce s-au gindit?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.