Presată de gălăgia despre subiectul reunificării Basarabiei cu România, pe care a provocat-o în spațiul public, președinta PAS, Maia Sandu, a reacționat aseară, aproape de miezul nopții, la starea de indignare pe care a creat-o în rândul unioniştilor, ale căror voturi încă le vrea, scrie Diana Marinescu pe Facebook.

Maia Sandu

Maia Sandu. Foto: shok.md

Iată ce scrie Diana Marinescu, adeptă a reunificării celor două maluri de Prut, despre justificările Maiei Sandu:

A reacţionat cu un mesaj lung în care spune câte-n lună şi-n stele. Ea amestecă acele condiții care trebuie îndeplinite de un stat pentru a adera la UE şi a deveni stat membru de sine stătător cu condiția necesară Unirii – o majoritate conştientă, vindecată, unionistă.

„Am spus că UE nu va accepta în componența sa o țară profund coruptă”. Da, dar ne credeți proşti pe toți? Asta este în cazul aderării ca stat, ca țară, dacă aşa îi puteți zice… nu în cazul Unirii!

Tot ea ne spune că Unirea nu poate avea loc astãzi decât prin referendum. Asta de unde ați mai scos-o? Pe Actul Final de la Helsinki (1975) v-ați uitat? Modificarea frontierelor în Europa se poate face prin acord, pe cale paşnică, democratic. Votul în Parlament nu e democratic? Într-un parlament nu tot oameni votați de societate ajung?! Ei sunt împuterniciți dacă vreți, de cetățeni, prin votul lor, să-i reprezinte!

O altă manipulare marca Maia Sandu – „Nici unirea, nici integrarea europeană nu pot fi realizate până nu vom avea un stat de drept, funcțional şi prosper în care blabla”. Adică niciodată nu va fi Unirea? Că a spus Maia Sandu că trebuie înainte ca statul creat de Stalin să fie prosper.

Maia Sandu leagă deliberat Unirea de condițiile aderării ca stat la UE, ceea ce este o acțiune de manipulare, o acțiune josnică, lipsită de adevăr!

Nu toți suntem manipulabili. Unii ne mai şi informăm, mai cercetăm singuri cum stau, în fapt, lucrurile. Dar dvs. mizați pe populația credulă, fără multă carte… Ruşine.

Marinescu_Fb

Captură de ecran: fb.com / Diana Marinescu

Justificările Maiei Sandu despre Unire.

Reclame