Ziua Internațională a Democrației a demarat la Parlament

Ziua Internațională a Democrației a demarat la Parlament, vineri dimineață, cu două ateliere tematice dedicate egalității de șanse și drepturilor copilului.

Parlamentul RM

Foto: parlament.md

Evenimentele sunt organizate în colaborare cu Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității și cu oficiul Avocatului poporului pentru drepturile copilului.

Tematica egalității de șanșe este abordată de circa 50 de participanți, inclusiv deputați, manageri de instituții preuniversitare, funcționari și alte persoane interesate. Atelierul dedicat drepturilor copilului întrunește circa 35 persoane, între care părinți, profesori, copii, specialiști în domeniu etc.

La prânz, Parlamentul va fi vizitat de 100 de copii și femei din localitățile de Nord, Sud și Centru ale țării. Fiecare din acești vizitatori au o poveste în spate despre care vor putea discuta cu deputatele din Platforma parlamentară. Evenimentul este organizat cu sprijinul PNUD și cu participarea oficiilor teritoriale de informare ale Parlamentului din Comrat, Edineț, Leova și Orhei.

Începând cu ora 13:00, angajații instituției legislative vor organiza tururi ghidate ale clădirii Parlamentului pentru toți doritorii. Intrarea se va face în baza unui act de identitate din jumătate în jumătate de oră până la 15.30. Vizitatorii vor putea discuta cu președintele Parlamentului, precum și cu deputații care vor veni în sala plenului pentru a-i saluta.

Săptămâna deschiderii parlamentare va culmina pe 16 septembrie cu lansarea campaniei de educație civică în școli. Parlamentul, cu suportul PNUD Moldova și susținerea financiară a Suediei, a pregătit un kit pentru instituțiile de învățământ din țară care explică prin infografice animate cum funcționează Parlamentul și cum sunt adoptate legile.

Săptămâna deschiderii parlamentare este sprijinită de Proiectul „Consolidarea guvernării parlamentare în Moldova”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și finanțat de Guvernul Suediei.Categorii:Actualitate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.