Avocatul-vedetă Valerian Mânzat, condamnat în dosarul înscenării unui accident rutier, a părăsit acum o săptămână Penitenciarul nr. 13 din Chișinău. Acesta a fost transferat la penitenciarul nr. 2 din Lipcani. Informația fost confirmată pentru Deschide.md de șeful Secției comunicare și relații publice al Departamentului Instituții Penitenciare, Oleg Pantea.

Valerian Manzat

Valerian Mânzat. Foto: basarabia.md

Acesta mai adăugat că avocatul a fost transferat pentru că Mânzat a fost condamnat definitiv de Colegiul Penal al Curţii Supreme de Justiţie (CSJ) iar Penitenciarul din Lipcani este destinat pentru foștii angajați ai instituțiilor publice.

Avocatul Valerian Mânzat a fost condamnat definitiv la nouă ani de închisoare la 8 august a.c., când Colegiul Penal al Curţii Supreme de Justiţie (CSJ) a respins recursul avocaţilor care ceruseră casarea deciziei Curţii de Apel. Dosarul în care a fost condamnat ține de înscenarea unui accident rutier, în urma căruia avocatul urma să încaseze peste trei sute de mii de lei de la o companie de asigurări.

Mânzat mai este cercetat penal într-un alt dosar de escrocherie. Avocatul-vedetă este acuzat că ar fi primit 20.000 de euro de la o persoană în schimbul promisiunii de a-i rezolva problemele din justiție.

Reclame