Hectarul cu cânepă le-ar fi adus un profit de zeci de milioane

Angajații Direcției Investigații Speciale SUD, în comun cu Ofițerii de Investigații speciale a Direcției regionale VEST a IGPF, au depistat un hectar de cânepă. Dacă plantația nu era descoperită și ajungea la maturitate, traficanţii de droguri urmau să obţină un profit de aproximativ 86 de milioane de lei din comercializarea marijuanei pe piața neagră.

Canepa_politie

Foto: border.gov.md

Cânepa a fost descoperită în seara zilei de joi, 14 septembrie, camuflată într-un lan de porumb și cultivată pe un teren din proximitatea satului Obileni, raionul Hâncești. Din cercetările primare, echipa formată din ofițerii de investigații și angajații Sectorului Poliției de Frontieră „Leușeni-1” a constatat că proprietarul terenului este un bărbat în vârstă de 33 ani, locuitor al sat. Leușeni. La fața locului, s-a stabilit că plantele au fost special cultivate şi bine îngrijite.

Proprietarul terenului a declarat că nu cunoaște nimic despre cânepa depistată, deoarece acum un an a dat terenul în arendă unei alte persoane, cu scop de plantare a porumbului. Mai mult, arendașul s-a dovedit a fi un bărbat de 54 de ani, rudă cu proprietarul terenului, care a avut anterior antecedente penale.

Întreaga plantație de 21.500 fire de cânepă a fost smulsă și depozitată la Sectorul Poliției de Frontieră „Leușeni-1”, până la elucidarea tuturor circumstanțelor. Investigaţiile continuă în vederea identificării persoanelor responsabile de plantarea cânepei.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.