Noul șef al Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, a declarat în cadrul întrevederii de ieri cu premierul Pavel Filip că parteneriatul R. Moldova cu UE trece într-o fază nouă, cu o Agendă de Asociere mai detaliată. Potrivit oficialului european, acest fapt oferă șanse noi pentru a promova cooperarea și a susține procesul de reformă.

Peter Michalko_Pavel Filip

Peter Michalko și Pavel Filip. Foto: gov.md

Peter Michalko a spus că susține aspirațiile R. Moldova în tendinţa de a merge mai departe spre progres și dezvoltare, urmând vectorul european.

La rândul său, premierul Pavel Filip l-a informat pe oficialul european despre reformele promovate de Executiv și beneficiile acestora pentru societate.

„Suntem o echipă care poate schimba lucrurile în R. Moldova, dincolo de conjunctura în care ne aflăm. Încercăm să mișcăm lucrurile în complexitate și mizăm pe o atitudine obiectivă din partea partenerilor noștri externi”, a menționat șeful Cabinetului de miniștri.

Cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii privind pregătirile pentru Summit-ul Parteneriatului Estic (PaE), care se va desfășura în luna noiembrie la Bruxelles.

Reclame