Fostul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, a fost numită vineri seară în funcția de reprezentant Special și Șef al Centrului Regional ONU pentru Diplomație Preventivă pentru Asia Centrală (UNRCCA). Potrivit Moldpres, decizia a fost anunțată pe pagina sa oficială de secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Natalia Gherman

Natalia Gherman. Foto: nv.ua

Potrivit sursei citate, Natalia Gherman va prelua mandatul deținut de Petko Draganov din Bulgaria.

În perioada anilor 2013-2016, Natalia Gherman a deținut funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova, fiind concomitent viceprim-ministru și, temporar, prim-ministru în exercițiu în anul 2015. În anii 2009-2013, aceasta a fost viceministru la MAEIE și a participat în calitate de negociator șef în numele Republicii Moldova la pregătirea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

La începutul carierei, Natalia Gherman a deținut funcția de ambasador în Austria și Reprezentant Permanent la Agențiile Națiunilor Unite din Viena și la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE). De asemenea, ea a fost primul ambasador al Republicii Moldova în Regatul Suediei, Regatul Norvegiei și Finlanda.

Reclame