Zeci de producători agricoli şi reprezentanţi ai mediului de afaceri s-au întrunit astăzi la Soroca pentru a participa la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Naţional al Mărului. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în comun cu agenţi economici din țară și Consiliul raional Soroca.

Festivalul National al Marului_Soroca

Foto: moldpres.md

Principalele evenimente de pe agenda festivalului vor avea loc pe parcursul zilei, în preajma Cetății Soroca, și au drept scop popularizarea și dezvoltarea sectorului agrar, promovarea producătorilor autohtoni de mere, precum şi a businessului specializat în tehnologii moderne de prelucrare a merelor și materialului săditor pomicol.

Pentru vizitatorii festivalului au fost organizate expoziții cu vânzare, susţinute de producători autohtoni, un târg de bucate tradiționale, o paradă a costumelor reprezentative pentru festival, o expoziție a materialului săditor.

Totodată, programul festivalului prevede mai multe concursuri culinare, pentru cea mai bună expoziţie de mere, târguri de artizanat, expoziţii susţinute de comunităţi etnice, un orăşel al copiilor cu jocuri, animaţii şi un spectacol teatralizat „Ţi-am adus un măr”, iarmaroace ş.a. De asemenea, pentru cei interesaţi urmează să fie desfăşurate ateliere de lucru cu deplasare în livezi.

Participanţii celui de-al VII-a Festival Naţional al Mărului de la Soroca au fost salutaţi de Vasile Bâtca, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, care a menţionat importanţa evenimentului pentru agricultorii din ţară. „Festivalul a devenit o bună platformă de schimb de idei şi experienţă pentru producătorii autohtoni, care ar putea deveni o tradiţie frumoasă nu doar pentru zona de nord, ci pentru întreaga ţară”, a subliniat oficialul.

Moldpres

Reclame