Președintele Igor Dodon a transmis Guvernului o scrisoare oficială prin care a comunicat că refuză să accepte candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării. „Cum am promis, nu am acceptat-o nici la a doua tentativă, sub nicio condiție”, a scris Dodon pe Facebook.

Igor Dodon

Igor Dodon. Foto: fb.com/dodon.igor

„Înțeleg că Guvernul Filip inventează acum proceduri pentru a implica din nou Curtea Constituțională în combinațiile sale politice. Dar atrag atenția că CC nu poate desena încontinuu scenarii comode guvernării. Dacă actuala Curte Constituțională va încerca să excludă Președinția din procesul numirii miniștrilor și va jongla iarăși cu legea în favoarea Coaliției de la guvernare, ea se va autodiscredita definitiv.  Și va fi ea însăși pasibilă de răspundere la timpul potrivit”, amenință Dodon.

Dodon a mai scris că nu poate accepta o „candidatură incompetentă și politizată” în fruntea Armatei Naționale. „Un asemenea «ministru» va fi nelegitim. Nu îl va recunoaște nici Președinția, nici Armata, nici cetățenii. Onoarea de generali nu le va permite militarilor să fie conduși de un ministru parvenit, impus pe căi neconstituționale”, a conchis Dodon.

Dodon insistă pe candidatura generalului Victor Gaiciuc. Presa a scris că acesta din urmă este un apropiat de-al său.

Astăzi, Cabinetul de miniștri a prezentat o sesizare la Curtea Constituțională, cerând să fie interpretate prevederile ce țin de numirea miniștrilor.

Reclame