Republica Moldova nu va avea stat de drept atât timp cât legile se fac pentru un anumit președinte sau pentru un anumit Parlament. Însă, până în prezent așa a fost. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Moldova_patria mea

Foto: cotidianul.ro

Jurnalistul Anatolie Golea a menționat că se ajunge prea departe, la nihilism, la negarea totală a legislației. În opinia lui, este greu de spus, dacă lupta dintre președinție și Guvern este adevărată sau falsă. Una dintre presupuneri este că această luptă este una artificială și ambele părți trag foloase, sustrag atenția electoratului de la problemele reale și își consolidează electoratul. Cealaltă presupunere este că lupta deja ar fi devenit reală a doua zi după votarea legii privind sistemul electoral mixt, atunci când Parlamentul a votat declarația privind retragerea trupelor rusești de pe teritoriul Republicii Moldova, ceea ce ar fi fost o surpriză pentru președintele Igor Dodon. „De aici a început lupta adevărată, lupta pentru distrugerea lui Igor Dodon ca și politician”, a spus Anatolie Golea.

Primarul satului Capaclia din raionul Cantemir, Alexei Busuioc, consideră că alegerea președintelui prin vot direct, instituită de către Curtea Constituțională a fost incorectă.

„Eu nu-l consider pe Igor Dodon președintele țării pentru că nu a fost modificată Constituția în acest sens. Dacă era să fie votat în Parlament de către 67 de deputați, atunci eu înțelegeam lucrul acesta, dar nu a fost”, a spus primarul de Capaclia.

Alexei Busuioc, spune că administrația publică locală resimte foarte mult înghețarea finanțărilor cauzată de situația dificilă în țară.

Reclame