Președintele american Donald Trump a declarat marți, într-un discurs rostit la Adunarea Generală a ONU, că armata Statelor Unite „va deveni în curând mai puternică decât oricând”, dorind să adreseze astfel un avertisment inamicilor SUA, relatează AFP și Reuters.

Donald Trump

Donald Trump. Foto: Justin Lane / epa.eu

Totodată, Donald Trump le-a cerut statelor membre ONU să crească presiunea asupra Coreii de Nord pentru a renunța la programul său de arme nucleare.

În discursul rostit la scurt timp după sosirea sa la sediul ONU din New York, președintele american a afirmat că lumea se confruntă cu amenințări nimicitoare din partea unor paria ca Iranul și Coreea de Nord, dar și a „teroriștilor și extremiștilor”.

„Regimurile paria nu numai că sprijină teroriștii, însă amenință alte națiuni și popoarele lor cu cea mai distrugătoare armă cunoscută de umanitate”, a spus Trump, referindu-se la arma nucleară.

Trump, care a sosit la putere cu sloganul „America în primul rând”, a declarat la ONU că Statele Unite nu caută să-și impună voința asupra altor state și va respecta suveranitatea acestora.

„Voi apăra interesele Americii mai presus de orice”, a spus Trump, aflat pentru prima dată la Adunarea Generală a ONU.

„Însă pentru îndeplinirea obligațiilor noastre față de alte națiuni, realizăm că este în interesul tuturor să căutăm un viitor în care toate statele pot fi suverane, prospere și sigure”, a mai spus el.

Agerpres

Reclame