Fracţiunea PSRM a părăsit astăzi sala plenului în semn de protest. Deputaţii socialişti s-au arătat indignaţi de faptul că reprezentantul preşedintelui Igor Dodon nu a putut să prezinte argumentele Preşedinţiei de la tribuna centrală a Parlamentului, notează Moldpres.

Parlamentul RM

Foto: fb.com/ParliamentRM

Înainte de a pleca, socialişti au cerut majorităţii parlamentare să verifice dacă au cvorum pentru a discuta proiectele respinse de Dodon.

Anterior, şi membrii fracţiunii PLDM, dar şi deputaţii comunişti au anunţat că boicotează şedinţa de astăzi a Parlamentului.

Tot astăzi, deputaţii PL au iniţiat un proiect de suspendare din funcţie a şefului statului Igor Dodon și au propus organizarea unui referendum pentru demiterea lui. Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a precizat că deputaţii liberali au semnat deja proiectul de hotărâre și i-a îndemnat pe legislatorii din celelalte fracțiuni să îi urmeze.

Deputaţii s-au întrunit astăzi într-o şedinţă specială a plenului la propunerea PDM, pentru a discuta şi revota mai multe legi respinse anterior de Dodon.

Reclame