Dodon ar putea fi suspendat din funcţia de preşedinte

Un proiect de hotărâre privind suspendarea şefului statului, Igor Dodon, şi organizarea unui referendum în acest sens a fost propus astăzi, în plenul parlamentului, de către liderul PL, Mihai Ghimpu. Deputații liberali dezaprobă comportamentul lui Dodon, calificându-l drept incorect.

Igor Dodon_Mihai Ghimpu

Igor Dodon și Mihai Ghimpu. Colaj: moldovenii.md

„PL vine cu o soluție de compromis. Având în vedere că președintele nu vrea să promulge legile, noi venim cu un proiect de hotărâre pentru a-l suspenda din funcție și de a organiza un referendum”, a declarat Ghimpu, citat de trm.md.

Liderul PL a menționat că proiectul de hotărâre a fost semnat de toți deputații liberali, îndemnându-i și pe deputații din alte fracțiuni să-l semneze.

Socialiștii au criticat propunerea lui Ghimpu, spunând că acesta din urmă încearcă astfel să-și păstreze partidul pe arena politică.

„Mihai Ghimpu atunci când ajunge în opoziție începe să-și aducă aminte de cetățeni și de promisiunile electorale. Cred că domnul Ghimpu acum are ca sarcină să păstreze cumva partidul pe arena politică, dânsul visează că va trece în următoarea legislatură, iar în criză de idei nu mai știe ce să mai inventeze”, a spus deputatul socialist Vlad Batrîncea, potrivit sursei citate.

În declarațiile făcute pentru presă după încheierea ședinței, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a menționat că suspendarea președintelui este o procedură mai complicată, ce nu se face doar printr-un proiect de hotărâre.Categorii:Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.