„Rugăm SUA să susţină şi să încurajeze adoptarea unei rezoluţii de către Adunarea Generală a ONU privind retragerea trupelor militare străine aflate ilegal pe teritoriul ţării”, a declarat pemierul Pavel Filip joi, 21 septembrie, la New York, în cadrul întrevederii bilaterale cu subsecretarul pentru Afaceri Politice al Departamentului de Stat al SUA, Thomas Shannon.

Filip_Shannon

Pavel Filip și Thomas Shannon. Foto: gov.md

Premierul Filip l-a informat pe oficialul american că Guvernul de la Chișinău a iniţiat procedura de înscriere în agenda sesiunii a 72-a a Adunării Generale a ONU a unui punct întitulat „Retragerea forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova”.

Un alt subiect discutat de către cei doi ooficiali a vizat consolidarea dialogului strategic RM-SUA prin desfăşurarea reuniunilor la nivel de coordonatori şi grupuri de lucru sectoriale.

Subsecretarul SUA, Thomas Shannon, a încurajat Guvernul să continue realizarea reformelor care au ca scop modernizarea ţării şi creşterea calităţii nivelului de viaţă al cetăţenilor Republicii Moldova.

Tot ieri, la New York, premierul Pavel Filip a participat la întrunirea Internaționalei Socialiste, unde a susținut un discurs legat de problematica Transnistriei.

„Situația din Transnistria este una particulară, având în vedere că nu există diferențe fundamentale între locuitorii din dreapta și cei din stânga Nistrului și, chiar mai mult, procentul locuitorilor din Transnistria care solicită cetățenie moldovenească este în creștere și datorită avantajelor privind libera circulație în Uniunea Europeană”, a scris Pavel Filip pe pagina sa de Facebook.

Reclame