Cetăţeanul Turciei, reţinut acum două săptămîni pe Aeroportul Internaţional Chişinău în timp ce intenţiona să treacă frontiera de stat în baza unui paşaport irakian fals, va compărea pe banca acuzaţilor.

Judecata_judecator_justitie

Foto: glsa.ro

Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat cauza penală de învinuire a acestuia în judecată, inculpatul fiind cercetat în stare de arest.

Amintim că, pe 5 septembrie a.c., aproximativ la ora 13:30, având intenţia de a se îmbarca pe cursa aeriană Chişinău – Erbil TTCMKA de pe Aeroportul Internaţional Chişinău, inculpatul a prezentat la control un paşaport fals, pe numele unui cetăţean al Irakului.


Recidivist din Turcia, arestat preventiv pentru legitimarea cu pașaport fals


 

Potrivit datelor INTERPOL, obţinute prin intermediul Ambasadei SUA în Republica Moldova, inculpatul, în vârstă de 21 de ani, se află în căutare internaţională pentru comiterea unui omor în oraşul Istanbul din Turcia.

De asemenea, s-a constatat că blancheta paşaportului cetăţeanului Republicii Irak prezentat Poliţiei de Frontieră de către inculpat figurează ca fiind sustrasă în anul 2014 din provincia Ninewa din Iraq, aflată sub controlul organizaţiei teroriste ISIS.

Procurorii l-au reținut pe bărbatul turc pentru deţinerea şi folosirea documentelor oficiale false, care acordă drepturi sau eliberează de obligaţii, săvârşite referitor la un document de importanţă deosebită.

Pentru aceste acţiuni, legislaţia Republicii Moldova prevede amendă în mărime de la 550 la 950 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 5 ani.

Reclame