Dodon ar putea fi pedepsit penal pentru neexecutarea deciziilor CCM

Deputații grupului parlamentar al PPEM au elaborat o inițiativă legislativă prin care propun Parlamentului modificarea Codului Penal ca să fie posibilă tragerea la răspundere penală a persoanelor cu înaltă funcție în stat pentru neexecutarea hotărârilor instanței de judecată sau a hotărârilor Curții Constituționale (CCM).

Igor Dodon

Igor Dodon. Foto: Moroslav Rotari / sputnik.md

Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, citat de IPN, deputații din PPEM propun modificarea articolului 320 din Codul Penal, prin introducerea unui aliniat care să prevadă că hotărârile Curții Constituționale să fie obligatorii spre executate, iar neexecutarea acestora să ducă la tragerea la răspundere penală a persoanelor care încalcă legea cu rea intenție.

„Cum e posibil ca un simplu cetățean care încalcă deciziile instanțelor de judecată să fie pedepsit penal, iar președintele țării, care nu execută deciziile Curții Constituționale, să nu fie sancționat în niciun fel?! Mai mult ca atât, afirmă public, cu rea credință, că va sabota orice decizie a Curții”, menționează liderul PPEM, Iurie Leancă, argumentând oportunitatea inițiativei legislative.

Potrivit PPEM, în cazul în care proiectul de lege va fi aprobat de Parlament, președintele Igor Dodon ar putea fi tras la răspundere penală şi ar risca o amendă de până la 35500 de lei, până la 200 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau chiar detenție pe un termen de până la 2 ani.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.