Ofițerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal au prevenit o tentativă de contrabandă cu substanțe psihotrope de tip ecstasy, care urmau a fi introduse în țară prin intermediul coletelor poștale. Pe acest caz a fost reținut un locuitor al raionului Călărași, în vârstă de 23 de ani, destinatarul coletului în care au fost depistate drogurile.

Droguri_ecstasy

Foto: customs.gov.md

Activitatea infracțională a acestuia a fost relevată în rezultatul depistării, de către angajații postului vamal Chișinău 4 (Poșta), a 30 de comprimate de culoare portocalie, care erau disimulate într-un colet expediat din Germania. Conform concluziilor expuse în raportul de expertiză s-a stabilit că comprimatele depistate fac parte din categoria substanțelor psihotrope de tip MDMA (ecstasy).

Ulterior, a fost efectuată o livrare controlată a coletului respectiv, care s-a soldat cu reținerea în flagrant delict a suspectului. În urma perchezițiilor operate la domiciliul acestuia, organele de anchetă au depistat alte patru comprimate, precum și mai multe ambalaje care conțineau substanță de origine vegetală, asemănătoare marijuanei.

Conform procedurii, suspectul au fost reținut pe un termen de 72 de ore, fiind cercetat pentru contrabandă în proporții deosebit de mari. Dacă i se va demonstra vinovăția, tânărul de 23 de ani riscă de la 3 la 10 ani de pușcărie.

Reclame