Bilanțul Operațiunii „Mac-2017”: 38 kg de droguri retrase, 10 grupări criminale destructurate și peste 400 de dosare penale

În cadrul operațiunii „Mac-2017”, desfășurată în perioada 1 iunie – 31 august, ofițerii de investigații au înregistrat și documentat pe întreg teritoriul R. Moldova, 408 de dosare penale privind traficul ilicit de droguri, fiind sechestrate și retrase din circuitul ilicit peste 38 kg de droguri și 300 de mii de plante de mac și cânepă.   

droguri

Foto: deschide.md

Potrivit Poliției, cele mai răspândite tipuri de droguri sechestrate au fost marijuana, heroina, hașișul, paie de mac, cânepa, amfetamina și cocaina.

Polițiștii au reușit să stopeze acțiunile ilegale ale infractorilor și au sechestrat, în procesul de investigație, pe parcursul Operațiunii „Mac-2017”, droguri cu o valoare pe piața tenebră de aproximativ 4 milioane de lei.

Inspectoratul Național de Investigații precizează că au fost destructurate 10 grupări criminale suspectate de trafic ilicit de droguri, formate din 23 persoane, care au fost trimise în judecată. Astfel, 22 dintre persoanele trimise în judecată au fost arestate.

Menționăm că, în scopul depistării şi nimicirii plantelor cu conţinut narcotic, anual, angajații Direcției Antidrog a INI, desfăşoară un şir de activităţi pro-active menite să diminuieze oferta de droguri către consumatori. La fel, desfășoară operațiuni și activități speciale de contracarare ale acestui flagel. Astfel, în fiecare an, perioada 1 iunie – 31 august, se desfășoară operațiunea „Mac” care are ca scop combaterea și depistarea creșterii ilegale de plante cu conținut narcotic.

Conform Codului Penal, traficul ilicit de droguri, producerea și prelucrarea acestora pot fi sancționate cu până la 15 ani privare de libertate în funcție de gravitatea infracțiunii comise.Categorii:Actualitate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.