Peste 120 de medicamente noi vor fi comercializate în farmaciile din țară. Acestea au fost autorizate în luna august de către Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM).

Medicamente

Foto: rador.ro

Potrivit serviciului de presă al AMDM, citat de Moldpres, medicamentele care au fost autorizate pentru prima dată pe piața țării noastre, sunt destinate bolnavilor cu insuficienţă cardiacă, scleroză multiplă, tratarea bolilor cavităţii nazale şi infecţiilor căilor respiratorii etc.

AMDM a înregistrat şi prețurile noi de producător pentru 251 produse.  În medie, în monedă naţională, acestea sunt cu aproape 11% mai mici faţă de cele existente până acum în Catalogul național de prețuri de producător la medicamente. Potrivit legislaţiei în vigoare, preţurile de producător sunt valabile în decurs de un an, după care urmează a fi reevaluate.

Totodată, în luna august au fost acordate 220 de autorizații pentru importul medicamentelor. În aceeași perioadă, Laboratorul pentru controlul calităţii medicamentelor al AMDM a verificat peste 2700 de loturi cu preparate farmaceutice, toate fiind recunoscute de calitate, eficiente şi inofensive.

Reclame