Organizarea referendumului de revocare a primarului general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, va costa 8,91 milioane de lei, potrivit devizului de cheltuieli aprobat marți, 26 septembrie, de Comisia Electorală Centrală. Președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu, a precizat că urmează ca Parlamentul să decidă dacă va aloca sau nu aceste milioane.

Dorin Chirtoaca

Dorin Chirtoacă. Foto: fb.com/privesc.eu

Membrul CEC, Sergiu Gurduza, a menționat că Parlamentul ar trebui să ia o decizie în decurs de o săptămână, în caz contrar ar putea apărea complicații la organizarea plebiscitului, notează Radio Chișinău.

Amintim că PSRM a colectat semnături în vederea organizării unui plebiscit pentru revocarea lui Dorin Chirtoacă. CEC a stabilit organizarea acestuia la 19 noiembrie. PL a atacat în instanță hotărârea CEC și totodată s-a adresat și Curții Constituționale, cerându-i să declare neconstituțională prevederea din Codul electoral care se referă la motivele pentru care poate fi organizat un referendum privind revocarea din funcție a primarului.

Reclame