Atacurile liderilor formaţiunilor de opoziţie PAS şi PPDA împotriva preşedintelui Igor Dodon demonstrează că scopul lor la următoarele alegeri parlamentare este crearea unei coaliţii cu PDM, consideră purtătorul de cuvânt al şefului statului, Ion Ceban.

maia-sandu_andrei-nastase

Maia Sandu și Andrei Năstase. Foto: fb.com/AndreiNastase.DA

Ceban a scris pe Facebook că „Maia Sandu și Andrei Năstase demonstrează că au pierdut simțul penibilului și se dedau la declarații și acțiuni jenante chiar și pentru susținătorii lor”.

„Se creează impresia că ei sunt implicați într-un scenariu impus de peste hotare, care are ca rezultat final justificarea coaliției lor postelectorale cu PDM, pentru a forma o majoritate pro-americană, pro-NATO”, susţine Ceban, citat de Infotag.

Potrivit lui, „miza opoziției de dreapta este iarăși geopolitică, nu socio-economică sau de luptă reală cu abuzurile puterii”.

„Prin asta se explică schimbarea țintei lor de atac. În loc să lupte mai ferm împotriva guvernării și a lui Plahotniuc, PAS și DA se războiesc cu Președintele țării, care a fost înaintat și el de opoziție, de cea socialistă de stânga. Regretabil că PAS și PDA fac pași pe o cale greșită, care îi va duce la un deces politic prematur. În Moldova, dreapta iarăși dezamăgește propriul electorat. Nu e prima dată. Dar Sandu și Năstase n-au învățat lecția”, a scris Ceban.

Președinta PAS, Maia Sandu, l-a acuzat anterior pe șeful statului, Igor Dodon, de trădare de Patrie şi chiar a depus o sesizare în acest sens la Procuratura Generală, care însă a respins-o. Liderul DA, Andrei Năstase, a îndemnat într-o conferinţă de presă organele de drept să pornească urmărirea penală a lui Dodon pentru corupţie şi abuz de putere.

Reclame