Polițiștii moldoveni au reținut, în perioada 11-17 septembrie, pe teritoriul țării, 160 de infractori, dintre care 86 pentru săvârșirea infracțiunilor grave (omor, vătămare corporală, viol, furt, jaf, escrocherii și circulația ilegală a drogurilor). De asemenea, a fost identificat un cadavru al unei persoane necunoscute.

Catuse

Foto: ziarulderoman.ro

Activitățile de căutare a infractorilor care se eschivează de la organele de urmărire penală, judecată, dezertorilor, condamnaților evadați, persoanelor dispărute fără veste și identificarea cadavrelor cu identitatea necunoscută au avut loc în cadrul operațiunii „Căutarea”.

Totodată, din numărul total de infractori reținuți pe parcursul operațiunii, doi dintre ei  au fost anunțați în căutare de către organele de drept ale Ucrainei și patru au fost anunțați în căutare de Federația Rusă. La fel, din numărul total de infractori, 52 au fost anunțați în căutare în anii precedenți.

De asemenea, oamenii legii din Moscova au reținut pe teritoriul Federației Ruse trei moldoveni aflați în căutare pentru escrocherie, trafic de copii și trafic de ființe umane.

Poliția moldovenească precizează că, pe teritoriul R. Moldova, operațiunea „Căutare” se desfășoară de patru ori pe an, iar în spațiul CSI – de două ori pe an.

Reclame