Un cetățean al R. Moldova este cercetat penal pentru tentativa scoaterii ilegale din țară a peste 100 de mii de țigarete, care erau ascunse în podeaua microbuzului la volanul căruia se afla.

Tigari_contrabanda

Foto: customs.gov.md

Reținerea a avut loc astă-noapte, după ce vameșii, acționând în baza analizei de risc, au redirecționat microbuzul respectiv pentru verificări suplimentare, inclusiv prin scanarea unității de transport. Deoarece imaginile prelevate au indicat asupra prezenței unor obiecte suspecte în podeaua autovehiculului, angajații vamali au luat decizia demontării acesteia.

În rezultat, echipa de control a depistat 101.000 de țigarete mărcile „Camel” și „Winston”, cu timbru de acciz al Republicii Moldova, destinate comercializării neautorizate în spațiul comunitar în vederea obținerii unui profit ilicit.

Cercetările sunt continuate de către subdiziunile specializate ale Serviciului Vamal, pe cazul dat fiind intentat un dosar penal pentru contrabandă, infracțiune care se pedepseşte cu amendă în mărime de la 500 la 650 u.c., muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la doi ani.

Reclame