Declarație: În 2018 ar urma să se înfăptuiască Unirea

Dacă președintele Parlamentului, Andrian Candu, ar respecta declarațiile făcute după vizita la București despre ședința comună a legislativelor celor două țări, aceasta ar înseamna că în 2018 urmează să se înfăptuiască Unirea. Declarația a fost făcută de vicepreședintele Partidului Unității Naționale, Dorin Dușceac, în cadrul emisiunii „Sfatul Țării” de la postul de televiziune 10TV, transmite IPN.

Unirea Basarabiei cu Romania

Foto: gandul.info

Vicepreședintele PUN consideră că o ședință de parlament comună va fi deliberativă pentru că va fi asigurat un cvorum și va putea lua anumite decizii. Potrivit lui, simbolismul acestei ședințe poate servi ca un mediu foarte fertil și pentru anumite acțiuni concrete.

„Astfel, un eventual document semnat de către deputații din ambele parlamente ar putea fi punctul de start pentru formularea unei oferte de unificare din partea României către Republica Moldova care să includă o strategie a unirii”, spune Dorin Dușceac.

Editorialistul Nicolae Negru spune că în ultimii ani se schimbă ponderea celor care își doresc unirea. Schimbarea aceasta de raport aprinde luminița roșie din capul politicienilor și imediat se gândesc la acele 25-30% de alegători bine informați, educați și foarte activi, este de părere analistul.

„Asta e foarte bine. Ce ne rămâne nouă de făcut? Să schimbăm acest procentaj al unioniștilor și să vezi câți unioniști vor apărea prin partidele politice”, spune Nicolae Negru.

Potrivit analistului, în prezent nu există premise pentru a vota Unirea, dar sunt premise pentru adoptarea unui document comun care să traseze niște direcții și să fie un punct de pornire.Categorii:Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.