Un nou protest al opoziţiei extraparlamentare are loc duminică, 1 octombrie. Zeci de membri şi simpatizanţi ai PAS și PPDA cer renunţarea la sistemul mixt de vot, publicarea raportului Kroll 2 şi pedepsirea tuturor celor vinovaţi, solicitări incluse în Rezoluţia adoptată la ultimul protest al opoziţiei, care s-a desfăşurat acum două săptămâni.

Protest_PAS-PPDA

Foto: moldova24.info

Protestatarii au pornit în marș spre postul public de televiziune pentru a cere spațiu de emisie pentru partidele de opoziție. „Am dat timp suficient pentru Moldova 1. Nu pot să spun că nu a fost nicio reacție, dar aceasta se numește profanare. Moldova 1 trebuie să ofere spațiu de emisie celor care au luat 48  la sută la alegeri. Noi trebuie să le amintim că suntem poporul”, a declarat Alexandru Slusari, vicepreședinte al PPDA, citat de trm.md.

Tot astăzi, manifestanții au protestat în fața sediului Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale, revendicând pensii decente și menționând că astăzi pensiile pentru limita de vârstă nu acoperă minimul de existență.

Amintim că pe 17 septembrie, membri si șimpatizanți ai PAS și PPDA au protestat împotriva votului uninominal mixt. Manifestanții au pichetat și sediulteleviziunii publice Moldova 1, cerând o oră de emisie săptămânală pentru partidele de opoziție.

Săptămâna viitoare, președinta PAS, Maia Sandu, şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, se vor confrunta în direct la postul public de televiziune Moldova 1, în cadrul unei dezbateri televizate.

Reclame