Președinta PAS, Maia Sandu, recunoaște că economiile sale sunt la limită și că unicele surse de existență ale partidului sunt donațiile și cotizațiile membrilor, care în ultima perioadă au scăzut considerabil.

maia-sandu

„Eu trăiesc din economiile cu care am venit în 2012 la Chișinău. Mi-am făcut atunci publică averea, inclusiv resursele financiare pe care le aveam și care alcătuiau o sumă destul de mare. Aceste economii s-au micșorat dramatic, inclusiv în perioada cât am lucrat la minister, pentru că nu m-am descurcat doar cu salariul de ministru, dar mai ales acum, când nu am niciun alt venit”, s-a confesat Maia Sandu într-un interviu oferit publicației Timpul.md.

Potrivit Maiei Sandu, banii nu sunt singurul obiectiv în viața unui om. „În momentul când nu o să-mi mai rămână nimic din rezerve, evident că o să-mi caut un loc de muncă. Vom vedea cum stau lucrurile după alegeri, căci până în 2018 la sigur îmi ajung resursele pe care le am”, a declarat Maia Sandu în interviul citat.

Întrebată din ce bani activează partidul pe care îl conduce, Maia Sandu a precizat că PAS se descurcă datorită donațiilor unor susținători și din contul cotizațiilor. Totodată, politiciana a precizat că numărul celor care fac donații și mărimea acestora s-a micșorat comparativ cu perioada campaniei prezidențiale din toamna anului trecut. „Dacă în campania electorală am cheltuit în jur de 15 mii de dolari, în ultima perioadă reușim să adunăm câteva zeci de mii de lei pe lună. Cele mai multe resurse merg pentru achitarea celor două sedii pe care le avem la Chișinău și Orhei. Alte cheltuieli importante se fac pentru comunicare – avem contract cu o companie care înregistrează și promovează online evenimentele noastre”, a relatat Maia Sandu în interviul oferit publicației Timpul.md.

Reclame