Președintele american Donald Trump i-a transmis secretarului de stat Rex Tillerson să nu-și mai „piardă vremea” cu Coreea de Nord, la o zi după ce șeful diplomației dezvăluise că Washingtonul se află în contact direct cu Phenianul, transmit DPA și AFP, citate de Agerpres.

donald-trump

Donald Trump. Foto: gettyimages.com

„I-am spus lui Rex Tillerson, minunatul nostru Secretar de Stat, că își pierde vreme încercând să negocieze cu Little Rocket Man” (Micul Om-Rachetă), a postat Donald Trump duminică pe Twitter, referindu-se la liderul nord-coreean Kim Jong-Un.

„… Conservă-ți energia, Rex, vom face ceea ce trebuie făcut!”, a scris Trump.

Șeful diplomației americane, Rex Tillerson, a declarat sâmbătă, în cursul unei vizite la Beijing, că Washingtonul are deschise „linii de comunicare” cu Phenianul pentru „a sonda” voința regimului lui Kim Jong-Un de a se angaja în discuții referitoare la programul nuclear.

Rex Tillerson

Rex Tillerson. Foto: gettyimages.com

„Avem două sau trei canale deschise cu Phenian (…) Putem să le vorbim, le vorbim”, le-a dat asigurări Tillerson jurnaliștilor.

Departamentul de Stat a indicat totuși, la scurt timp după aceea, că Phenianul nu a manifestat „niciun semn de interes” pentru negocieri cu SUA.

„Oficialii nord-coreeni nu au arătat niciun semn că sunt interesați sau pregătiți pentru discuții privind denuclearizarea”, afirmat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert.

Departamentul are „câteva canale deschise” pe care le poate folosi pentru a comunica cu oficiali ai regimului de la Phenian, a indicat purtătoarea de cuvânt.

Reclame