Președintele PL, Mihai Ghimpu, susține că anunțul PDM despre boicotarea referendumului anti-Chirtoacă, precum și replica președintelui Igor Dodon „ne dezvăluie adevărata politică a celor din PD-PSRM, făcută pe la spate”.

Mihai Ghimpu

Mihai Ghimpu. Foto: Valentina Ursu / europalibera.org

„Considerăm că anunțul de boicotare a referendumului din 19 noiembrie este un ajutor acordat socialiștilor și nu lui Dorin Chirtoacă. Liderul PD încearcă din răsputeri să se delimiteze în spațiul public de socialiști, mai ales după ce împreună au votat pentru schimbarea sistemului electoral. Această delimitare este în aceeași măsură necesară și pentru PSRM, care cred că astfel își vor mări șansele de a avea un rezultat bun în ziua desfășurării referendumului”, a comentat Ghimpu pe Facebook.

Liderul PL mai scrie că „timpul o să ne arate adevărata față a celor din Partidul Democrat, care afirmă că nu doresc să lupte cu partidele de dreapta”.

Astăzi, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, a anunțat că democrații vor boicota referendumul pentru demiterea primarului Chișinăului, Dorin Chirtoacă, inițiat de PSRM. Până în prezent, un anunț similar au făcut PL, PAS, PUN și PNL.

Reclame