PDM va face alianţă cu oricare partid de dreapta care va accede în Parlament după alegerile din 2018. Declarația a fost făcută marți, 3 octombrie, de către liderul democrat Vlad Plahotniuc.

Vlad Plahotniuc

Vlad Plahotniuc. Foto fb.com/plahotniuc

După tradiționala ședință săptămânală a formațiunii, președintele PDM a specificat că, în ultimele zile, în Republica Moldova unele partide au început campania electorală.

„PDM nu va intra în această dezbatere electorală. Prioritatea noastră în perioada următoare este să guvernăm bine și să oferim rezultate semnificative oamenilor. Pentru a clarifica poziția PDM, atât cea de acum, cât și cea de după alegerile din 2018, vă anunț că am propus astăzi ca la ședința Consiliului Național Politic al PDM, care va avea loc la sfârșitul acestei luni, să adoptăm o rezoluție, prin care stabilim clar că PDM va face alianțe politice cu oricare partid de dreapta car va trece pragul electoral”, a spus Plahotniuc, citat de Moldpres.

Sursa citată a precizat că formațiunea nu va lupta cu partidele de dreapta, nici până la campania electorală și nici în timpul acesteia. „Cei de dreapta nu sunt adversarii noștri. PDM va fi însă un adversar pentru cei care vor veni cu proiecte îndreptate spre blocarea cursului european de modernizare a țării, spre anularea acordurilor semnate cu Uniunea Europeană și alte acțiuni care ar duce la o schimbare a direcției de dezvoltare a țării”, a menționat Plahotniuc.

De asemenea, liderul democraților a declarat că obiectivul primordial al formaţiunii pe care o conduce este ca „Republica Moldova să aibă și după alegerile din 2018 o guvernare proeuropeană pentru a continua parcursul de integrare în Uniunea Europeană”.

Reclame