Partidele de dreapta proeuropene care au cel mai mare bazin electoral trebuie să colaboreze sau să creeze o platformă comună la următoarele alegeri parlamentare. Declarația a fost făcută de vicepreședintele PLDM, deputatul Vadim Pistrinciuc, în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

Vadim Pistrinciuc

Vadim Pistrinciuc. Foto: unimedia.info

În opinia lui, în rândul partidelor de dreapta trebuie să existe o forță motrice. „Cum, de către cine, în ce termeni – acest lucru depinde în special de Partidul Acțiune și Solidaritate și de Partidul Platforma Demnitate și Adevăr”, afirmă Pistrinciuc.

Totodată, deputatul a declarat că nu-și mai dorește o eventuală coaliție cu PDM, dacă PLDM va ajunge în Parlament după alegerile din 2018.

Analistul politic Cornel Ciurea a declarat că este mai convenabil ca PAS și PLDM să fuzioneze. În opinia lui, formațiunea Maiei Sandu este o succesiune a partidului fostului premier Vlad Filat. Totodată, analistul consideră că atunci când PDM a anunțat că va face coaliție cu partidele de dreapta care vor intra în următorul Parlament, nu s-a referit și la formațiunea lui Andrei Năstase. „Părerea mea este că în curtea PDM-ului PPDA nu este considerat un partid de dreapta”, a spus Corneliu Ciurea. Analistul nu exclude că, în cazul în care partidul lui Andrei Năstase va ajunge în Parlament, PDM va lua în calcul soluția de a crea o alianță de centru-dreapta care va cuprinde și PPDA.

Reclame