Abuzurile sexuale asupra minorilor a fost miercuri subiect de discuție în ședința Guvernului, dar și în cadrul ședinței Comisiei de profil din Parlament. În context, premierul Pavel Filip s-a referit la titlurile de ştiri apărute în mass-media precum că, în ultima jumătate de an, în şcolile din țară au fost abuzaţi sexual circa 25 de copii, ceea ce nu corespunde adevărului.

Pavel Filip

Pavel Filip. Foto: gov.md

Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc, a declarat că unele surse mass-media au interpretat eronat discuţiile din cadrul Comisiei de profil din Parlament, specificând că această cifră reprezintă  o medie de cazuri  suspecte care s-au produs în familie, comunitate sau școală, în ultimele şase luni ale acestui an. Totodată, Monica Babuc a remarcat că situațiile de abuzuri sexuale asupra minorilor sunt monitorizate prin intermediul mecanismului din care fac parte Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Ministerul Sănătăţii, Protecţiei Sociale şi Familiei, precum şi Ministerul Afacerilor Interne și despre situația creată se va comunica în cadrul unui briefing comun al instituțiilor responsabile.

Premierul Pavel Filip a solicitat ministerelor de resort să clarifice situaţia şi să comunice despre măsurile întreprinse: „Este o problemă și este o problemă mare, de aceea, de comun acord și cu alte instituții responsabile trebuie să facem tot posibilul pentru a elimina acest fenomen în general”.

Reclame