PAS nu va coaliza cu PDM nici până, nici după alegerile parlamentare ordinare din 2018. Afirmația categorică a fost făcută aseară chiar de către președinta PAS, Maia Sandu, în cadrul unei dezbateri la postul public de televiziune Moldova 1.

Candu-Sandu_M1

Captură de ecran: trm.md

„Dvs. sunteți un pericol pentru procesul de integrare europeană a R. Moldova. În plus, PDM nu este un partid de dreapta, Vlad Plahotniuc fiind vicepreședintele internaționalei socialiste”, a declarat Maia Sandu.

La rândul său, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că PDM este un partid de centru și întotdeauna a făcut coaliție cu partidele de dreapta.

„Eu sper foarte mult că noi vom reuși să găsim totuși un compromis în 2018 atunci când, după alegeri, vom ajunge să avem o anumită discuție. Imaginați-vă că, după alegeri sunt trei partide care ajung în Parlament – PSRM, cu un scor care nu îi permite să conducă majoritar, PAS și PDM. De noi o să depindă să găsim un anumit compromis, în așa fel încât să formăm un guvern proeuropean, să ținem departe socialiștii și să nu întoarcem țara la Federația Rusă”, a argumentat Andrian Candu.

Potrivit unui recent sondaj publicat de IDIS „Viitorul”, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 51 la sută dintre cetățeni ar vota pentru PSRM, 24% pentru PAS, 6% pentru PDM și pentru PPDA – 5,8%.

Reclame