Codreanu: Cetățenia românească trebuie recunoscută nu redobândită

Legea cetățeniei române este gândită eronat și trebuie ajustată. Declarația a fost făcută de către deputatul în Parlamentul României, Constantin Codreanu, președintele Comisiei pentru comunitățile românilor din afara granițelor țării, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

constantin-codreanu

Constantin Codreanu

Potrivit lui, legea prevede redobândirea cetățeniei române, ori basarabenii nu au renunțat niciodată la aceasta. „Și atunci cum poți să redobândești ceva la ce nu ai renunțat, pe de o parte. Pe de altă parte, statul român nu a emis niciodată vreun document oficial prin care să spună că ne retrage nouă, cetățenilor din Republica Moldova, cetățenia română”, a spus Constantin Codreanu.

În legătură cu acest fapt, deputatul susține că a organizat la Chișinău un atelier legislativ în cadrul căruia a fost elaborat un proiect de lege ce va fi depus în luna octombrie și care presupune un concept nou al procesului de dobândire a cetățeniei române – recunoașterea cetățeniei române. „Pentru că noi vorbim de fapt de recunoașterea unui drept pe care l-am avut dintotdeauna și la care nu am renunțat”, menționează deputatul.

Pentru a ameliora Legea cetățeniei române, Constantin Codreanu propune încă o schimbare – acordarea cetățeniei române celor care aparțin lumii culturale românești.Categorii:Politică

Etichete:,

1 răspuns

  1. Atualizaria articolui 11 anul 2017

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.