De Ziua Profesională a Inginerului, marcată în R. Moldova anual în prima zi de sâmbătă a lunii octombrie, premierul Pavel Filip le-a adresat un mesaj de felicitare celor care „prin munca lor zi de zi contribuie la dezvoltarea economiei naționale”. „Vă urez sănătate, împliniri remarcabile și Vă mulțumesc pentru muncă, dăruire şi soluțiile creative oferite”, este measjul lui Pavel Filip către ingineri.

Pavel Filip

Pavel Filip. Foto: gov.md

Potrivit șefului Guvernului, ingineria este o artă a schimbării, iar specialiștii din acest domeniu sunt cei care stau la baza progresului.

„Mă bucur să avem în Republica Moldova o zi dedicată profesiei de inginer, oamenilor care au menirea să genereze inovații și produse cu valoare adăugată înaltă. Cred cu tărie că profesia ne structurează ca oameni și ne definește viața. Acum 27 de ani am absolvit Institutul Politehnic din Chişinău, specialitatea inginer-mecanic. Nutresc un respect aparte pentru această profesie, care cultivă mai mult decât abilităţi de proiectare, de cercetare și de organizare a proceselor tehnologice”, susține Pavel Filip, citat într-un comunicat al Guvernului.

Reclame