Autoritățile din Roma au deschis publicului și ultimul etaj ale Colosseumului, iar turiștii se pot bucura de acum încolo de priveliștea arenei și panorama orașului, relatează The Telegraph.

Colosseum

Foto: Alex Segre / Alamy

Amfiteatrul în care aveau loc luptele între gladiatori este una dintre principalele atracții turistice ale capitalei Italiei, iar de la 1 noiembrie turiștii vor avea voie să urce până la ultimul etaj al Colosseumului, la 36 de metri înălțime.

Ultimul etaj al Colosseumului, al cincilea, era rezervat plebeilor, care priveau luptele de pe bănci din lemn, spre deosebire de înalții oficiali, care stăteau confortabil pe bănci din marmură.

„Animalele sălbatice erau ținute în tunelurile subterane, nu erau hrănite zile întregi. Astfel, atunci când erau scoase afară de la întuneric, erau probabil înfricoșate. Carnagiul era teribil. Mirosul și zgomotele erau cumplite”, povestește Rossella Rea, directorul Colosseumului.

Șase milioane de turiști vizitează anual Colosseumul, iar în curând aceștia vor avea parte și de o panoramă spectaculoasă asupra Forumului Roman și a Dealului Palatin.

Digi24.ro

Reclame