Vinul din Moldova, un adevărat ambasador pe piețele externe

Cu fiecare an, vinurile din Republica Moldova reuşesc să cucerească tot mai multe pieţe din afara ţării. Vinurile moldoveneşti sunt exportate pe pieţele din Polonia, Cehia, România, SUA, Africa şi China. Informațiile au fost prezentate la emisiunea „Spaţiul Public” de la Radio Moldova.

Vin_Struguri_Wine

Foto: walls.ro

Viceministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Luca, susţine că vinul de pe meleagurile noastre a devenit un adevărat ambasador pe piețele externe. Potrivit lui, vinul din Moldova atrage tot mai mulți turiști în republică și aduce venituri semnificative producătorilor, iar în acest an exportul de vin pe piața Uniunii Europene a crescut cu 12 la sută.

Întrebat dacă intemperiile din luna aprilie au afectat recolta de struguri din acest an, viceministrul Vasile Luca spune că, din contra, recolta de struguri este mai bogată comparativ cu anii precedenți, astfel că și vinul va fi mai dulce, deoarece a avut parte un timp favorabil pentru creștere și coacere.

Vasile Luca a adăugat că pentru prima dată în acest an toate deșeurile ce se vor acumula pe parcursul sărbătorii Ziua Naţională a Vinului vor fi reciclate, iar banii acumulați în urma comercializării, vor fi utilizați în scopuri caritabile.

Ziua Națională a Vinului este la cea de-a XVI-a ediție. Cei mai activi 47 producători de vinuri din Moldova s-au reunit astăzi pentru a sărbători produsul naţional. Recent, vinurile din R. Moldova au participat la un concurs mondial de vinuri din Franţa, unde au câştigat medalia de aur.

Reclame


Categorii:Actualitate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.