Fostul premier Vlad Filat a comis o „mare greșeală” atunci când, pe 15 iunie 2010, a demarat negocierile cu Uniunea Europeană pe marginea liberalizării regimului de vize pentru moldoveni. Acest lucru ar putea conduce la dispariția statului R. Moldova, înrucât a dat un nou impuls exodului de populație. De această părere este Dumitru Spătaru într-un editorial pentru Tribuna.md.

Vlad Filat

Vlad Filat. Foto: afp.com

„Nu ştiu dacă Vlad Filat şi echipa sa s-au gândit şi la astfel de consecinţe în 2010, dar, pe zi ce trece, devine tot mai clar că atunci s-a comis o mare greşeală. În loc să lupte pentru ţara lor, pentru viitorul ţării lor, moldovenii aleg să apuce calea pribegiei. Şi e păcat. Mare păcat”, scrie Dumitru Spătaru.

Potrivit editorialistului, exodul populației a căpătat proporţii îngrijorătoare şi tot mai multă lume îl numeşte cea mai mare problemă a R. Moldova, iar specialiştii în probleme demografice spun că, dacă trendul actual se va păstra (106 persoane pleacă zilnic din RM pentru totdeauna), atunci, în decurs de câteva decenii, Moldova va rămânea fără locuitori.

Reclame